1972-1973 Eğitim-Öğretim yılında açılmıştır.

10.01.2014 2639

SİNCAN TAYLAN ARASLI İLKOKULU TARİHÇESİ

Okulumuz,1972–1973 öğretim yılında zamanın Belediye Başkanı Zeki UĞUR’un gayretleriyle belediye arsası üzerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından inşa edilmiş olup, aynı yıl içerisinde eğitim-öğretime açılmıştır. Sincan İlçesinin merkez nüfusunun hızlı artışı ve mahallenin diğer okullara uzak kalması bu mahalleye yeni bir okul açılması zorunluluğunu doğurmuştur.

Okulun bulunduğu mahalle eski Ankara valilerinden Nevzat Tandoğan tarafından kurulduğundan onun adı verilerek Tandoğan Mahallesi olmuştur. Okulumuza aynı mahalle içerisinde bulunduğundan Tandoğan İlkokulu denmiştir. Mevcut okulun ihtiyaca cevap vermemesi üzerine okul bahçesine 24 derslikli ek binanın temeli1993 yılında atılmış ve 1997–1998 öğretim yılında inşaatı tamamlanarak eğitim-öğretime açılmıştır. Ek binanın açılmasıyla okulumuz ilköğretim okuluna dönüştürülerek Tandoğan İlköğretim Okulu adını almıştır.Aynı Öğretim yılı başında Araslı ailesinin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yapmış olduğu 10.000 TL bağış karşılığı oğulları merhum Taylan Araslı’nın adı (Taylan Araslı İlköğretim Okulu) okulumuza verilmiştir. 4+4+4 sistemine geçilmesiyle okulumuz ilkokula dönüştürülmüştür. Okul4070 m²lik arsa üzerine kurulmuş olup halen 1503 öğrenci ile halen Taylan Araslı İlkokulu olarak eğitim-öğretime devam etmektedir.

1997–1998 eğitim-öğretim yılında öğretime açılan  Taylan Araslı ilkokulu yeni binası 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren23 derslik kapasitededir.Okulumuzda ikili eğitim yapılmaktadır.2O adet derslikte 40 şube de 1.2.3.4. ilkokul öğrencileri ,1 Derslikte Özel Eğitim alt sınıfı 1.2.3.4 .sınıf öğrencileri ,2 derslikte 4 şube Anasınıfı öğrencileri eğitim almaktadırlar.Bunların dışında 1 öğretmenler odası,1 Rehberlik Odası, Dört idare odası,1  Çok Amaçlı Salon,3 Etkinlik Sınıfı, Kantin, ,2 adet depo,İlçe MEM.arşivi , 1 kalorifer dairesi ve her katta 2’şer tuvaleti ve 2016  eylül ayından itibaren  okul girişinde  2 adet engelli rampası bulunmaktadır.

Okulumuz iki ayrı binadan oluşmaktadır. Eski bina iki katlı ve tuğladan beş derslikli olarak inşa edilmişti. Öğrenci mevcudunun artmasıyla beraber toplantı salonu 1979–1980 öğretim yılında geçici olarak bölünüp derslik haline getirilmiştir. Bu binada 8 derslik,1 idare odası,1 öğretmenler odası,1 hizmetli odası ve katlarda 2 adet tuvalet bulunmaktaydı. Bu eski bina 2014 yılında yıkılarak 24 derslikli yeni bina yapımına başlanmıştır. Yapılan bu bina  Necip Fazıl Kısakürek  Ortaokulu  tahsis edilmiş olup okul bahçemizde hizmet vermeye devam etmektedir. İki okulun Müdürlükleri ayrıdır.Öğrencileri aynı bahçeyi ortak olarak kullanmaktadır.